Новата фотокнига на Стивън Клайн ни дава да усетим онзи трепет,

...
Новата фотокнига на Стивън Клайн ни дава да усетим онзи трепет,
Коментари Харесай

Нищо и никой не е пощаден от фотографа Стивън Клайн

Новата фотокнига на Стивън Клайн ни дава да усетим онзи боязън, с който бихма влезнали в минирана къща, да вземем за пример, или бихме излезли на бойното поле. 

„ Опасността идва от вътрешната страна “, написа създателят на книгата Марк Холборн в предговора. 

Сцените от първата книга на надарения фотограф включват, само че не се лимитират до: голота, полова индиферентност, пиромания и убийства. Телата са заели странни пози, лицата са покрити с маски, а най-красивите в света са образно състарени. Клайн минава границата сред измислицата и действителността.
               

 

Никой и нищо не са забранени в света на Клайн, където иконите на Холивуд към този момент не са звезди, а просто герои в неговата фикция. Разглеждайки книгата, можете да видите като робиня или Карън Елсън като секси земноводно. 

 
               

 

Според Клайн лицето може да бъде разсейващо. Той избира обектите му да гледат встрани, с цел да накара фена да огледа други елементи от тялото и да внесе нов тип фамилиарност в живота на богатите и известните.

„ Камерата е машина на времето, която не документира действителността, а я интерпретира “, споделя Клайн. „ Това е моето средство за надзор в един неконтролируем свят. “

 
               

Книгата е правена повече от пет години, само че това в действителност е забавното. Замислена в едни други времена, книгата наподобява необикновено настояща през днешния ден. Неговото изображение на обществото, от полицейската грубост до вилнеещите пожари, не е толкоз апокалиптично, когато го живеем в 2022 година.

Книгата " Стивън Клайн " от Стивън Клайн и Марк Холборн излиза на 22 септември и ние нямаме самообладание да я разгледаме.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР